In H​ar​mo​ny

Over mij

Mijn naam is Kirsty De Groef. Ik heb mij altijd al een beetje "anders" gevoeld. Letterlijk gevoeld. Want als er een volumeknop bij "voelen" zou bestaan, staat die bij mij altijd behoorlijk luid. Als kind vroeg ik mij al af hoe het komt dat anderen zo snel over gebeurtenissen heen gingen en gewoon naar het volgende sprongen. Bij mij blijft alles altijd wat langer hangen.


Tijdens mijn 23ste levensjaar vond ik het antwoord op deze vraag met het boek 'Hoog sensitieve personen. Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigd' van Elaine N. Aron. Sinds toen ben ik aan de slag gegaan met deze eigenschap. Niet alleen om ze te accepteren maar ook om de mooie kanten hiervan te gaan ontwikkelen. Want ik garandeer je, deze zijn er.


Op vlak van studies, heb ik geen typisch parcours afgelegd. Ik behaalde mijn diploma bachelor in verpleegkunde in het jaar 2012. Daarna ben ik een specialisatie (bachelor na bachelor) in de oncologische zorg gestart. Op dat ogenblik wist ik nog niets af van mijn hoogsensitiviteit en had ik deze eigenschap absoluut niet onder controle. De zware stages van 10 dagen aan een stuk en wisselende shiften hebben hun tol geëist. Hierdoor kon ik niet verdergaan met dit beroep en heb ik de specialisatie vroegtijdig stopgezet.


In de daaropvolgende weken ging ik opnieuw op zoek naar mezelf, werken als verpleegkundige was voor mij geen optie meer. Gelukkig is mijn oog toen gevallen op de bachelor in sociaal werk. Dankzij mijn diploma verpleegkunde, kon ik dit op anderhalf jaar behalen. Z​o gezegd, zo gedaan.


In 2014 ben ik aan de slag gegaan als maatschappelijk assistente bij een lokaal bestuur. Een job die ik, tot op de dag van vandaag, deeltijds doe. Ik doe deze job graag, maar na het ontdekken van mijn hoogsensitiviteit wilde ik op zoek gaan naar mijn passie. Dankzij loopbaanbegeleiding heb ik in 2016 de knoop doorgehakt om de studie gezondheidstherapeut aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg te starten. Tijdens deze vierjarige opleiding werd ik ondergedompeld in de natuurgeneeskunde. Elke behandelingswijze werd modulair aangeleerd. In 2021 behaalde ik hiervan mijn diploma (een jaartje later dan gepland wegens de corona periode). 


Sinds de zomer van 2018 ben ik gestart met "In Harmony". Van verschillende behandelingswijzen was de module reeds voltooid en wilde ik hier graag mee starten. De praktijkruimte huur ik sinds toen bij Sabrina Verhoeven van Bie-Zen. Zij is sensi therapeut. Onze behandelwijzen vullen elkaar mooi aan. 

MISSIE
Vanuit een holistische benadering hoogsensitieve personen ondersteunen op lichamelijk en geestelijk vlak zodat zij voluit leren leven vanuit hun volledige potentieel en zij vol zelfvertrouwen hun plaats kunnen innemen.


Daarnaast is de missie van In Harmony om mensen dichterbij de natuur en haar gezondheidsversterkende mogelijkheden te brengen. 

VISIE
Hoogsensitieve personen vanuit natuurgeneeskundige therapieën ondersteunen om gezond en energiek in het leven te staan. Zowel lichamelijke als geestelijke klachten worden aangepakt. De nodige tools voor zelfzorg worden aangereikt zodat de verandering blijvend is.


Er worden algemene tips over een natuurlijke levensstijl gedeeld via de blog en social media. Bij de behandelingen worden adviezen op maat gegeven om je gezondheid op een natuurlijke manier te ondersteunen en te herstellen.